Hummus av hvite bønner
Karbohydrater 100 g: 12 g
Hvorav fiber: 7,2 g
Hummus er en kremete puré med mange bruksområder. Bruk den som pålegg, tilbehør, eller dipp – valget er ditt.
Hummus er perfekt som proteinrikt og smakfullt pålegg, som tilbehør til salat eller til middagen i stedet for potet. Den kan også brukes som dip til grønnsaker eller brød – mulighetene er mange.
Hummus er mye brukt i Midt-Østen og lages tradisjonelt på kikerter, men det er fullt mulig å prøve noe nytt. I denne oppskriften har jeg basert hummusen på hvite bønner, og det gjør den faktisk enda mer kremete i konsistensen.
Hummusen holder seg fint på et tett glass i kjøleskapet i cirka en uke.
PRØV OGSÅ: Smørstekt kantarell med hvite bønner
Ingredienser
Oppskrift til 1 glass
2 bokser hermetiske store hvite bønner
1 ss tahini
1 ts paprikapulver
1 ts spisskumin
1 krm pepper
saften av 1/3 sitron
ca ½ dl vann
PRØV OGSÅ: Proteinrik rotmos med bakt aubergine
Fremgangsmåte
1. Start med å skylle bønnene godt i vann.
2. Ha alle ingrediensene i en food-prosessor eller blender, og kjør til du har en jevn og glatt hummus. Juster med mer vann underveis, om nødvendig.
3. Smak til med mer krydder etter behov og server hummusen med akkurat det du ønsker.
PRØV OGSÅ: Supergod pistasjpesto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.