Hummus av hvite bønner

Hummus av hvite bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.03.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater 100 g: 12 g
Hvorav fiber: 7,2 g

Hummus er en kremete puré med mange bruksområder. Bruk den som pålegg, tilbehør, eller dipp – valget er ditt.

Hummus er perfekt som proteinrikt og smakfullt pålegg, som tilbehør til salat eller til middagen i stedet for potet. Den kan også brukes som dip til grønnsaker eller brød – mulighetene er mange.

Annonse

Hummus er mye brukt i Midt-Østen og lages tradisjonelt på kikerter, men det er fullt mulig å prøve noe nytt. I denne oppskriften har jeg basert hummusen på hvite bønner, og det gjør den faktisk enda mer kremete i konsistensen.

Hummusen holder seg fint på et tett glass i kjøleskapet i cirka en uke.

PRØV OGSÅ: Smørstekt kantarell med hvite bønner

Ingredienser

Oppskrift til 1 glass

2 bokser hermetiske store hvite bønner
1 ss tahini
1 ts paprikapulver
1 ts spisskumin
1 krm pepper
saften av 1/3 sitron
ca ½ dl vann

Annonse
hummus av hvite bønner

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Proteinrik rotmos med bakt aubergine

Fremgangsmåte

1. Start med å skylle bønnene godt i vann.

2. Ha alle ingrediensene i en food-prosessor eller blender, og kjør til du har en jevn og glatt hummus. Juster med mer vann underveis, om nødvendig.

3. Smak til med mer krydder etter behov og server hummusen med akkurat det du ønsker.

PRØV OGSÅ: Supergod pistasjpesto

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: