Smørstekt kantarell med hvite bønner

Smørstekt kantarell med hvite bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 15 gram
Hvorav fiber: 9 gram

Denne lune lille retten er perfekt som tilbehør – full av smak og rik på proteiner.

Smørstekte kantareller med hvite bønner er en god proteinkilde ved siden en salat, eller servert med ovnsbakte grønnsaker, eller som deilig pålegg på en god skive.

Kantarell i sesong er veldig rik på umami. Umami er den såkalte «femte smaken», som sammen med søtt, salt, surt og bittert utgjør våre fem grunnsmaker. Noen typiske eksempler på matvarer som smaker umami er spekemat, soyasaus, lagret ost og gravet eller raket fisk. Kantareller gjør seg derfor som en perfekt ingrediens i vegetarmat.

I denne oppskriften er kantarellen smørstekt og krydret sammen med store, hvite bønner, hvilket utgjør en fiberrik, smart og næringsrik liten rett.

PRØV OGSÅ: Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater

Ingredienser

2 porsjoner 

smørstekt kantarell

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

100 g kantareller
en boks hvite, store bønner (230 g)
1 ts provencekrydder
1 ss smør til steking
en god neve finhakket fersk persille (eller andre krydderurter etter ønske)
revet skall fra ¼ sitron
1 ss olivenolje
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Cashewsmør – næringsrikt og smakfullt pålegg

Fremgangsmåte

1. Skyll bønnene godt og rens kantarellen.

2. Stek kantarell i smør i en stekepanne. Tilsett hvite bønner og krydder og varm opp.

3. Rør inn persille og sitronskall rett før servering.

4. Smak til med mer salt og pepper, og topp med litt god olivenolje.

5. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Brokkoliris – et blodsukkervennlig alternativ

Kilder: Slik smaker umami, Aftenposten innsikt.

0/5 (0 Reviews)
Del: