Hverdagswok med hvite bønner
Karbohydrater per porsjon: 33 gram
Hvorav fiber: 21 gram
Wok er smart, sunn og rask hverdagsmat, og en perfekt rett når du har en del restegrønnsaker i kjøleskapet som må brukes opp.
Til denne hverdagswoken må du ikke nødvendigvis følge oppskriften til punkt og prikke. Her kan du gjerne bytte ut grønnsakene i oppskriften med det du har tilgjengelig, eller det du liker best. På den måten får du brukt opp det du har i kjøleskapet og du unngår at grønnsaksrester går til spille.
For eksempel fungerer det topp med kikerter eller kidneybønner i stedet for hvite bønner.
Denne retten er kjemperask å lage, og passer derfor perfekt på travle dager der du ønsker et sunt måltid på 1-2-3.
NB! Husk at karbohydratinnholdet vil variere basert på hvilke grønnsaker du bruker. Den oppgitte mengden her er basert på oppskriften jeg har brukt.
PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Ingredienser
2 porsjoner
4 stk gulrøtter
1 brokkoli, med stilk
16 stk cherrytomater
to gode never fersk eller frossen spinat
2 cm fersk ingefær
1 ss rapsolje / sesamolje
salt + pepper
230 g store hvite bønner (en boks)
PRØV OGSÅ: Asiatisk bowl med crispy grønnsaker
Fremgangsmåte
1. Start med å dele gulrøtter og brokkolistilker i tynne skiver, og brokkolihodet i buketter. Finhakk ingefæren.
2. Ha gulrot og brokkoli sammen med ingefær i en varm panne med litt nøytral olje.
3. Vend inn spinat, hvite bønner og cherrytomater og wok videre til alt er varmt. Krydre etter ønske.
PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.