Sommersalat med jordbær & halloumi
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Hvorav fiber: 10 gram
Denne friske og smakfulle salaten er nydelig sommermat, og like fin til lunsj som til middag.
Halloumi er en halvfast ost fra Kypros som har blitt stadig mer populær i Norge – og spesielt på sommerstid, for halloumi er perfekt å slenge på grillen! I tillegg er dette en ost med et høyt proteininnhold, og er derfor en god erstatning for kjøtt.
Kombinert sammen med friske jordbær får du en deilig sommersalat med varierte smaker.
PS! Ønsker du en mer mettende salat, passer det fint å tilsette litt avokado også!
PRØV OGSÅ: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi
Ingredienser
1 porsjon
en god neve bladsalat etter ønske
2 store tomater
¼ agurk
3 store jordbær
100 g aspargesbønner
2 ts olivenolje
1 ts hvit balsamico-eddik
75 g halloumi
Til servering (valgfritt):
1 ss sesamfrø
koriander
pepper
PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus
Fremgangsmåte
1. Riv salaten i biter
2. Del agurk, jordbær og tomat i store biter
3. Stek aspargesbønner i 1 ts olje i varm stekepanne
4. Vend sammen salat, tomat, agurk, aspargesbønner, baslamico-eddik og 1 ts olivenolje
5. Del halloumi i terninger på ca 1×1 cm og stek i tørr stekepanne til osten har en gyllen skorpe
6. Topp salaten med halloumi og eventuelt litt fersk koriander og et dryss sesamfrø
PRØV OGSÅ: Fylt paprika – sommerens favoritt
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.