Brokkoliris – et blodsukkervennlig alternativ
Karbohydrater per 100 g: 2 gram
Perfekt når du vil lage en risrett, men ikke vil ha blodsukkerstigningen.
Brokkoliris er ikke egentlig ris. Mange som ønsker et stabilt blodsukker kan kanskje oppleve ris som en matvare det er lurt å være litt forsiktig med, og i ikke spise alt for mye av. Da kan en erstatning basert på grønnsaker være et smart og godt alternativ til retter der du vanligvis ville ha brukt ris.
Denne risen er laget av brokkoli, og smaker selvfølgelig ikke vanlig ris, men suger til seg mye væske og smak fra andre ingredienser og gjør absolutt nytten når det kommer til konsistens. I tillegg inneholder jo brokkolirisen mye fiber og mindre energi en vanlig ris.
TIPS!
En annen populær variant er blomkålris. Bytt gjerne ut brokkoli med blomkål, hvis du ønsker en hvit og litt mildere variant.
PRØV OGSÅ: Tabbouleh med blomkål-couscous
Ingredienser
2 porsjoner
1 hode brokkoli
revet skall og saft fra ½ sitron
½ ss olivenolje
pepper
PRØV OGSÅ: Pæresalat med lompetoast
Fremgangsmåte
1. Del brokkoli i buketter og stilken i biter og ha i en food-prosessor.
2. Kjør til du har en finkornet ris.
3. Vend inn sitronskall, saft og litt olivenolje og smak til med pepper.
4. Server med ønsket tilbehør. Risen kan også godt varmes raskt i stekepanne eller i ovnen om ønskelig.
PRØV OGSÅ: Rødbetebyggotto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.