Proteinrik vegetarsalat med quinoa
Karbohydrater per porsjon: 26 Hvorav fiber: 11
Denne retten er ikke bare grønn og sunn, men også proppfull av mettende ingredienser.
De aller fleste nordmenn spiser mer kjøtt enn det som er anbefalt, og det er derfor bra for alle å inkludere flere måltider uten kjøtt i hverdagsrutinen. Denne saltbollen er både mettende og næringsrik, og inneholder hele to kilder til fullverdig protein, selv om den er uten kjøtt.
Visste du at både quinoa og edamamebønner (soyabønner) inneholder alle de samme aminosyrene (byggestenene til proteiner) som finnes i kjøtt, og derfor er fullverdige, plantebaserte proteinkilder?
I tillegg til å være rik på protein, er denne salatbollen også en god kilde til både fiber og gode fettsyrer.
TIPS!
Bruk gjerne oppskriften som utgangspunkt, og eksperimenter med andre grønnsaker du liker. Et speilegg eller et kokt egg passer også godt på toppen.
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter
Ingredienser
1 porsjon
0,5 dl tørr quinoa
70 g edamamebønner (eller kikerter)
en neve finhakket fersk spinat eller grønnkål
olivenolje
3-4 brokkolibuketter
½ liten avocado
2 ss cottage cheese
1 ss blandede frø (gresskarfrø, solsikkekjerner, sesamfrø)
Olivenolje
Salt og pepper
PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Fremgangsmåte
1. Skyll quinoa og kok i dobbel mengde vann
2. Vend sammen kokt quinoa, finhakket spinat/grønnkål, edamamebønner og en klunk olivenolje i en skål
3. Del brokkoli i små buketter og gi dem et raskt oppkok, maks 1 minutt
4. Rist frø i tørr panne til de er gylne
5. Topp quinoablandingen med brokkoli, cottage cheese, avocado og ristede frø
6. Server med ekstra olivenolje og salt og pepper etter ønske
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med fetaost
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.