Panna cotta med lime
Karbohydrater: ca 3 g per 100
Panna cotta med lime er en deilig sommerdessert med mye mindre karbohydrater enn den klassiske varianten.
Panna Cotta er en klassiker på det italienske kjøkkenet, og desserten har også blitt riktig så populær i resten av verden.
Panna cotta er basert på fløte og vanilje og serveres ofte med en bærsaus, men her får du en litt annen variant. Blant annet er sukkeret byttet ut med sukrin.
PRØV OGSÅ: Deilig mandel- og kokoskake med kandiserte blomster
Dette trenger du:
3 dl fløte
2 dl helmelk
3 ss sukrin+ (ev mer, etter smak)
2 gelatinplater
1 vaniljestang eller en klype vaniljepulver
1 lime, helst økologisk
Sukrin+ som sukkererstatning
Sukrin+ er en blanding av vanlig sukrin (erythritol, en sukkeralkohol) og stevia. Begge finnes i naturen. Blandingen gjør at man ikke så lett får den metalliske smaken som mange kjenner igjen fra vanlig sukrin. I følge produsenten er det 0 g karbohydrater i sukrin+.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på lavkarbo vannbakkels med krem
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i bløt i litt kaldt vann.
- Del vaniljestang i to og skrap ut frøene.
- Ha vaniljestangen + frø sammen med fløte, melk og sukrin+ og varm opp til sukrinen har løst seg opp. La gjerne stå og trekke smak fra vaniljestangen ca 10 minutter.
- Varm opp melkeblandingen igjen, klem ut vannet av gelatinplatene og smelt de rett oppi den mens du rører godt.
- Ha i finrevet skall (kun ytterste grønne delen) + saft fra en lime og bland godt.
- Ha i passe former og sett i kjøleskapet til den har stivnet (ca 3-4 timer).
PRØV GJERNE: Oppskrift på rogneblad panna cotta
Tips! Lag en deilig jordbærsaus ved å kjøre frosne jordbær sammen med litt yoghurt naturell og sukrin+ i blenderen.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.