Søte osteterter á la Benedikte
Karbohydrater: Hele deigen inneholder 22,5
Disse ostetertene ble saftige og gode, og kan i tillegg fryses.
Osteterter er ypperlig å servere som fingermat når du har gjester på besøk. Men de kan også nytes som kos i seg selv, eller i kombinasjon med annen mat.
Dersom du velger å fryse dem ned bør de tines forsiktig opp i kjøleskapet, så går det fint. De er absolutt ikke vanskelig å lage, så det er bare å sette i gang.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt pannekake med ost og grønnsaker
Dette trenger du:
DEIG:
(Du får 10 terter av denne deigen)
25 gram smør
1,25 dl vann
100 gram fettredusert mandelmel
100 gram malte mandler
1 ts Xanthan gum
50 gram sukrinmelis
FYLL:
25 gr. Tagatesse
150 gram Cottage cheese
10 dråper rom eller sitron-essens
1 ts kardemomme
1 eggeplomme til pensling av tertene før steking
PYNT:
Sukrinmelis
Slik gjør du:
DEIG:
Del smøret i biter og tilsett sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv. Du kan selvfølgelig bruke en god stavmikser hvis du ikke har kjøkkenmaskin.
Kjør til deigen er tykk og litt klissete.
Strø så litt mandelmel eller malte mandler på et bakepapir og kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Prøv å få de så tynne som mulig, men det er ingen krise om de blir litt tykkere enn 2 mm.
Trykk ut 5 stykker med et glass som har litt mindre diameter enn de fem neste tertene, dette er fordi «lokket» skal passe over fyllet. Jeg måtte kjevle ut flere ganger underveis for å få ti pletter.
FYLL:
Fyllet er enkelt å lage til. Du tilsetter essens, Tagatesse og kardemomme i Cottage cheese. Vær forsiktig så du ikke moser osten.
Når dette er gjort, fordeler du fyllet på de 5 minste plettene. Legg lokkene over og trykk forsiktig kantene sammen med en gaffel (dypp gjerne gaffelen i vann, så henger ikke deigen fast).
Pensle med 1 eggeplomme (det holdt til 10 stk.).
Stek på 180 grader i ca. 30 min.
Dryss med sukinmelis når ostetertene er avkjølt.
For flere oppskrifter, se www.mintype1mat.no
PRØV GJERNE: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.