Søte osteterter á la Benedikte

Søte osteterter á la Benedikte

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 14.06.19 | Sist redigert: 20.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: Hele deigen inneholder 22,5

Disse ostetertene ble saftige og gode, og kan i tillegg fryses.

Annonse

Osteterter er ypperlig å servere som fingermat når du har gjester på besøk. Men de kan også nytes som kos i seg selv, eller i kombinasjon med annen mat.

Dersom du velger å fryse dem ned bør de tines forsiktig opp i kjøleskapet, så går det fint. De er absolutt ikke vanskelig å lage, så det er bare å sette i gang.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt pannekake med ost og grønnsaker

Dette trenger du:

DEIG:

(Du får 10 terter av denne deigen) 

Annonse
Osteterter

Foto: Benedikte Knudsen

25 gram smør
1,25 dl vann
100 gram fettredusert mandelmel
100 gram malte mandler
1 ts Xanthan gum
50 gram sukrinmelis

FYLL:

25 gr. Tagatesse

150 gram Cottage cheese
10 dråper rom eller sitron-essens
1 ts kardemomme
1 eggeplomme til pensling av tertene før steking

PYNT:

Sukrinmelis

Slik gjør du: 

Osteterter

Foto: Benedikte Knudsen

DEIG:

Del smøret i biter og tilsett sammen med de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv. Du kan selvfølgelig bruke en god stavmikser hvis du ikke har kjøkkenmaskin.

Kjør til deigen er tykk og litt klissete.

Strø så litt mandelmel eller malte mandler på et bakepapir og kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Prøv å få de så tynne som mulig, men det er ingen krise om de blir litt tykkere enn 2 mm.

Trykk ut 5 stykker med et glass som har litt mindre diameter enn de fem neste tertene, dette er fordi «lokket» skal passe over fyllet. Jeg måtte kjevle ut flere ganger underveis for å få ti pletter.

FYLL:

Fyllet er enkelt å lage til. Du tilsetter essens, Tagatesse og kardemomme i Cottage cheese. Vær forsiktig så du ikke moser osten.

Osteterter

Benedikte Knudsen

Når dette er gjort, fordeler du fyllet på de 5 minste plettene. Legg lokkene over og trykk forsiktig kantene sammen med en gaffel (dypp gjerne gaffelen i vann, så henger ikke deigen fast).

Pensle med 1 eggeplomme (det holdt til 10 stk.).

Stek på 180 grader i ca. 30 min.

Dryss med sukinmelis når ostetertene er avkjølt.

For flere oppskrifter, se www.mintype1mat.no

PRØV GJERNE: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
2.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: