Lunsjsalat med ingefærgulrøtter
Karbohydrater per person: 20 gram
Fiber per porsjon: 14 gram
Dette er en skikkelig mettende og proteinrik lunsjsalat med ingefærgulrøtter, bønner og cottage cheese.
Både cottage cheese og bønner er ingredienser som metter godt, mye takket være sitt innhold av proteiner. Derfor egner denne retten seg perfekt som næringsrik og smart lunsj, som gjør at du holder ut helt til middag!
Gulrøtter er godt i seg selv, men ikke vær redd for å prøve noe nytt. I denne salaten har jeg gitt dem en ekstra piff.
Ved å steke gulrøttene sammen med fersk ingefær, får retten det lille ekstra når det gjelder smak. Gulrøttene kan selvfølgelig byttes ut med andre grønnsaker om du ønsker det. For eksempel kan du bruke brokkoli eller paprika.
PRØV OGSÅ: Woksalat med laks og peanøttsaus
Ingredienser
1 porsjon
2 gulrøtter
1 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 hode hjertesalat
80 g edamamebønner
½ avocado
100 g cottage cheese
1 ss sesamfrø + gresskarkjerner
1 ts pesto
PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost
Fremgangsmåte
1. Skrell gulrøttene og del i tynne skiver. Finhakk ingefær og stek gulrot og ingefær i varm stekepanne med litt olje, salt og pepper
2. Vend sammen strimlet hjertesalat og edmamebønner i en skål
3. Rist frø i en tørr og varm stekepanne til de blir gylne
4. Ha stekte gulrøtter i skålen sammen med salaten. Topp med en god dæsj cottage cheese, pesto, rista frø og en halv avocado i skiver
PRØV OGSÅ: Byggotto med grønnkål og ovnsbakt rødbete
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.