Ikke fall i roadtrip-fellen!

Ikke fall i roadtrip-fellen!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 20.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg og mannen min elsker å dra på roadtrip og besøke nye steder. Om ikke lenge står Lofoten for tur, og da kommer det til å bli minst 30 timer kjøring. På så lange turer er det viktig å planlegge måltidene godt for å unngå ustabilt blodsukker.

Annonse

Det er ikke få bilferier mannen min og jeg har vært på, og vi vet at når det kommer til mat, så er det lett å ty til usunne valg. Vi havner således i «roadtrip-fellen», som jeg liker å kalle det. Bensinstasjoner har ofte et godt utvalg med bakevarer og snacks, og det er lett å dra derfra med for eksempel en bolle og brus. Og det er ikke rart; når man kjører bil er det ofte lettest og tryggest å holde seg til enkel, lettspist mat.

LES OGSÅ: Mil etter mil – med diabetes i bil!

Planlegge måltider

Slik mat kan derimot raskt by på problemer for oss med diabetes. Derfor har vi begynt å planlegge turmåltidene våre litt nøyer. Med dette har vi gjort oss opp noen gode erfaringer. Ja, det krever mer planlegging. Men det er verdt, for å danne et sunnere matvanegrunnlag. Her er noen av våre tips til matvalg på en roadtrip:

  • Lag niste på forhånd. Vi pleier å ha med 3-4 brødskiver med varierende pålegg for å gjøre det litt mer spennende, blant annet gräddost, kokt egg og leverpostei.
  • Ha en nøtteblanding tilgjengelig. Det er både mettende og passer perfekt som mellommåltid.
  • Ta med müsli-/mellombarer. Dette fungerer godt som et mellommåltid, men fungerer enda bedre som følingsmat etter min mening. Det er rikt på karbohydrater, men inneholder også fiber, som bidrar til en mer begrenset blodsukkerstigning. Det holder seg i tillegg godt i bilen uavhengig av temperatur.

Skal vi først stoppe et sted for mer middagslignende mat, pleier vi å gå for en pølse med grovt brød. Det er både billig og ikke det mest usunne i verden. Samtidig er det ganske mettende.

LES OGSÅ: Sunnere på bensinstasjonen?

Annonse

Hydrering

Til drikke har vi alltid med oss en vannflaske hver. Det hender vi kjøper oss energidrikke for å holde oss opplagte hvis vi må kjøre langt i strekk, men jeg tyr som regel til sukkerfri brus for å unngå berg -og dalbane blodsukker. Det er ikke få ganger jeg har opplevd å måtte stoppe på hver eneste bensinstasjon vi kommer over for å gå på do på grunn av høyt blodsukker. Dette kan være både irriterende og ødeleggende hvis man har et stramt tidsskjema.

Jeg gleder meg veldig til turen vår til Lofoten, og satser på å unngå roadtrip-fellen med gode matforberedelser!

Synes du det er vanskelig å holde et stabilt blodsukker på bilferie?

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: