Asiatisk kålsalat med soyabønner

Asiatisk kålsalat med soyabønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 12 g per porsjon

Asiatisk kålsalat er det perfekte middagstilbehøret. Grønt, friskt, og supersunt!

Denne asiatiskinspirerte salaten med stekt kål er nydelig som tilbehør til fisk, kjøtt eller grillede grønnsaker. Men det er ikke bare smaken som gjør denne retten til et godt valg.

Siden kålsalaten er proppfull av gode næringsstoffer vil dette tilbehøret gjøre ethvert måltid litt sunnere. Vinn-vinn!

PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

Ingredienser

2 porsjoner

asiatisk kålsalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

¼ hodekål
1 ss eplesidereddik
1 ss stekeolje
1 krm salt + pepper

1 hode hjertesalat
en god neve fersk spinat
200 g soyabønner (tinte)
½ avocado
en god neve fersk koriander
1 ss sesamfrø
1 ss solsikkekjerner

PRØV OGSÅ: Middagstilbehør fra Midtøsten – Tabbouleh med blomkål-couscous

Fremgangsmåte

1. Del hjertesalat i tynne strimler og ha dem på et salatfat.

2. Del hodekål i tynne strimler og stek raskt på høy varme i olje og eplesidereddik. Krydre med salt og pepper.

3. Ha stekt kål og soyabønner over salaten.

4. Rist frø i tørr panne til de popper.

5. Topp salaten med ristede frø, avocado i skiver og et godt dryss fersk koriander.

PRØV OGSÅ: Rød curry med scampi & grønnsaker

0/5 (0 Reviews)
Del: