Saftig og superenkelt bananbrød
Karbohydrater: ca 25 per 100 g
Bananbrød er et skikkelig godt brød med masse bra næring. Brødet er uten mel, noe som kan være fint om du reagerer på stivelse eller gluten* i for eksempel hvete. Det er i tillegg en genial måte å få brukt opp overmodne bananer på.
Dette trenger du:
1 stor moden banan
1 boks cottage cheese (250 g)
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
220 g havregryn (kverna til mel med stavmikser, ev ferdig havremel)
*Havre er glutenfritt, men kan være forurenset under produksjon. Tåler du ikke gluten bør du kjøpe havre som er merket glutenfri.
Tips! Har du ikke modne bananer kan du åpne den og la den ligge noen timer på kjøkkenbenken for å få en mer intens smak.
Havre, honning og banan inneholder endel karbohydrater, så om du trives på strikt lavkarbo kan du for eksempel bake dette brødet.
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
2. Kjør med stavmikser til alt er godt blandet (ev i blender eller foodprosessor)
3. Ha i en liten form (brødform eller enda mindre om du har)
4. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
Til helgefrokosten?
PRØV GJERNE: Saftig eplebrød med yoghurt og havre
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.