Munker – en blanding av vaffel og pannekaker

Munker – en blanding av vaffel og pannekaker

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 22.03.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Karbohydrater: Hele deigen inneholder 16,6 (1,8 per stykk)

Annonse

Munker er en mellomting mellom vaffel og pannekake. Forskjellen er at den er formet som en ball. De skal være sprø og god på utsiden, og myk og saftig inni med litt saltsmak. Å lage deigen er ikke vanskelig, men det er litt treningssak å steke dem. Trikset er å bruke veldig mye smeltet smør.

Dette trenger du:

(ca. 9 stk.)
2 dl malte mandler
1 ss Tagatesse
2 ts bakepulver
2 egg
1 dl yoghurt naturell
1 ts kardemomme
1 klype salt
1/2 ts Xanthan gum
Smeltet smør til steking

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv til en litt klissete deig. La hvile i 10 minutter mens du smelter litt smør i en panne. Smør kan du smelte mer av underveis om det trengs. Det skal være godt med smør i hver munkeform før deigen fordeles i dem.
Jernet skal stå på middels varme på komfyren.

Munker

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Munkene skal snus i flere omganger i løpet av stekingen for å bli gjennomstekt. Til det bruker jeg to spiseskjeer. Munkene skal være mørk gylden utenpå. Test med en metallpinne om noe deig henger igjen. Da steker du litt til.

Mens du steker, heller du smeltet smør over hver munk så at de ikke blir tørre. Etter hvert som munkene blir ferdigstekt, legges de på et fat med tørkerullpapir slik at fettet kan renne av.

Annonse

De er kjempegode som de er, men ønsker du fyll, kan du gjerne legge en eplebit i hver munke før du snur dem første gang. Syltetøy passer også perfekt til. De er best når de serveres lune Jeg tar dem også med i lunchboksen. De er gode når de er kalde også.

Munker

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

God fornøyelse!

LES OGSÅ: Gulrotvafler med kesam

For flere inspirerende oppskrifter, se bloggen min: www.mintype1mat.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: