Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing
Karbohydrater: ca 20 gram per porsjon
Hvorav fiber: 14 gram
Denne friske salaten er stappfull av gode smaker og bra næring!
Når tallerkenen er grønn vet du at det blir et sunt måltid, og takket være en deilig sennepsdressing blir det også svært så smaksrikt. Denne rosenkålsalaten med edamame og sennepsdressing egner seg like godt til lunsj som til enkel middag.
Men om du heller vil bruke den som tilbehør, egner den seg utmerket å servere til all slags fisk.
PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost
Ingredienser
1 porsjon
150 g rosenkål
en god neve bladsalat
½ eple
Dressing:
1 ts grov sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts olivenolje
¼ ts honning eller annen søtning etter ønske
1 krm pepper
revet skall fra ¼ sitron
Topping:
1 ss ristede pinjekjerner
100 g edamamebønner
PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus
Fremgangsmåte
1. Kok opp vann og rens rosenkålen. Ha rosenkålen i det kokende vannet i cirka 2 minutter.
2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen.
3. Del eple i tynne skiver.
4. Vend sammen salat, eple, rosenkål og dressing på et fat. Ha edemamebønnene over til slutt, og topp med ristede pinjekjerner.
PRØV OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.