Quinoasalat med fetaost
Karbohydrater per porsjon: 32 gram
Hvorav fiber: 8 gram
Quinoasalat med fetaost er en rask og enkel rett som passer fint som lunsj eller lett middag.
Quinoa er et frø som er en god kilde til planteprotein og fiber. Faktisk er quinoa en såkalt «komplett proteinkilde» fordi det inneholder alle de 9 aminosyrene som kroppen vår ikke kan produsere selv, og derfor må få gjennom mat. I tillegg er dette frøet naturlig glutenfritt.
Dette er med andre ord en næringsrik og skikkelig god salat.
PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost
Ingredienser
1 porsjon
0,5 dl quinoa
en neve ruccola
6 cm agurk
2 store / 10 små tomater
1 gulrot
50 g fetaost
0,5 ss olivenolje
pepper
PRØV OGSÅ: Scampi på en seng av squash
Fremgangsmåte
1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann.
2. Finhakk ruccola og vend sammen quinoa og ruccola i en bolle.
3. Del så tomater og agurk i mellomstore biter, og finhakk gulrot i tynne skiver. Vend inn alle grønnsakene med quinoaen.
4. Topp salaten med olivenolje, pepper og smuldret fetaost.
Kilde: Harvard School of public health
PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.