Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter
Karbohydrat per porsjon: 35 gram
Hvorav fiber: 15 gram
Grønn hummussalat er perfekt som en rask hverdagsmiddag – næringsrik og full av gode smaker.
Hummus fungerer utmerket både som pålegg og proteinrikt tilbehør til all slags middag og salat. Derfor kan du gjerne lage mye hummus når du først er i gang.
For de av dere som er litt usikre på hva hummus egentlig er, så er det en slags »kikertmos», med mange deilige kryddere. Siden hovedingredensen er kikerter, er det rikt på fiber, komplekse karbohydrater og protein.
PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus
Ingredienser
Grønn hummus
4 porsjoner
1 boks hermetiske kikerter
1 boks hermetiske store hvite bønner
En god neve grønnkål eller spinat
1 ts spisskumen
1 ts paprikapulver
1 ts karri
½ ts pepper
1 krm salt
Saften fra ½ sitron
4 ss olivenolje
Salat
1 porsjon
1 hode hjertesalat
2 stk gulrøtter
1 stk paprika
¼ squash
1 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
salt + pepper
en neve mandler
1 ss gresskarfrø
PRØV OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus
Fremgangsmåte
1. Skyll kikerter og hvite bønner godt, og ha alle ingrediensene til hummusen i en foodprosessor. Kjør til du har en jevn puré. Smak til med mer krydder og juster evt konsistensen med litt vann hvis den er for tykk.
2. Del gulrøtter i staver og paprika og squash i biter. Ringle over olivenolje og krydder, og grill i ovnen på 230 grader i ca 10-15 minutter.
3. Rist frø og nøtter i tørr stekepanne til det er gyllent.
4. Finhakk hjertesalat og ha på en tallerken. Topp med ovnsbakte grønnsaker og rista frø. Server med en god dæsh hummus.
PRØV OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.