Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus
Karbohydrater: ca 7 g per 100 g grønnsaksblanding (med saus)
Ovnsbakte grønnsaker er utrolig godt, og disse blir så enormt gode! Nydelige som en egen rett eller til for eksempel grillet kjøtt.
PRØV GJERNE: Ovnsbakt omelett med grønnsaker
Ingredienser:
1 aubergine
1 squash
1 søtpotet
1 liten purreløk (eller ½ stor)
2 hvitløksfedd
25 g ingefær
4-6 ss god olivenolje
Salt og pepper
Peanøttsaus:
4 hvitløksfedd
2 røde chilier (ta ut frø)
115 g ristede peanøtter
1 ss tamari (eller annen soyasaus)
1 lime, saften
1 ts hvitvinseddik
2 ts honning
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og kutt grønnsakene i ganske tynne, lange strimler.
2. Knus to hvitløksfedd og 25 g ingefær i en morter eller ta i blender sammen med oljen.
Hell over grønnsaksblandingen, krydre med salt og pepper og bland godt. Stekes i 25-40 minutter, avhengig av størrelse på grønnsakene.
3. Lag peanøttsausen. Ta ut frøene fra chilien og fjern toppen. Press saften ut av limefrukten. Bruker du rå/usaltede peanøtter kan du riste de i en varm panne, pass bare på at de ikke brenner seg! Ha alle ingrediensene i en blender (eller bruk morter) og kjør til konsistensen er helt jevn. Smak til med salt og pepper.
4. Når grønnsakene er ferdig stekt (25-40 minutter) blander du inn peanøttsausen. Serveres helst med det samme, men restene smaker godt dagen etter også.
Håper det smaker!
PRØV GJERNE: Gresk fetasalat med lune grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.