Fløyelsmyk is på 1-2-3
Karbohydrater: ca 8 g per 100
Denne nydelige isen rører du sammen på få minutter. Ikke bare er fløyelsmyk is veldig godt, den inneholder ganske lite karbohydrater og er i tillegg full av viktige næringsstoffer! Rett og slett den perfekte sommerdesserten!
Ingredienser:
3 eggeplommer
250 g frosne bringebær (eller andre frosne, gode bær)
1 ss honning (kan byttes ut med for eksempel ½ ss sukrin+)
PRØV GJERNE: Iskrem av frossen mango
Slik gjør du:
1. Skill eggehvitene fra plommene. Pisk eggeplommer og honning/ønsket søtningsmiddel til det er luftig, det tar maks fem minutter i en god kjøkkenmikser.
Tips! Av eggehvitene som blir igjen kan du for eksempel lage lavkarbo tortillaer.
2. Bland inn frosne bær og rør i noen minutter til det er godt blandet og har fått konsistensen til en myk is (bruk grinden/K-spaden).
3. NYT!
Tips! Eggeplomme er supermat! Det er blant annet rikt på jern, D-vitamin og folat. Bruk det for eksempel i smoothier for å øke næringsinnholdet.
Passer for eksempel godt sammen med denne fantastisk gode sjokoladekaka!
Velbekomme!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.