Superenkel 17.mai dessert – ostekrem med friske bær

Superenkel 17.mai dessert – ostekrem med friske bær

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 09.05.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Inneholder totalt 27,5 karbohydrater

Som bergenser elsker jeg 17.mai. Det er en fantastisk dag i Bergen, og vi har en unik prosesjon – selv om man må være forberedt på et maratonløp om man skal få med seg alt. Alle Bergens buekorps går i toget, sammen med russ, barneskoler idrettslag og foreninger.

Annonse

Om du trodde Brannspillerne slapp unna, så gjør de ikke det. Det spilles alltid fotballkamp på stadion den 16. mai, og de må stille med hodet hevet, eller bøyd i skam i toget på 17.mai.

Da er det viktig å ha desserten klar noen dager i forveien, slik at du kan nyte den store festdagen.

Denne enkle desserten kan du lage 1–2 dager i forveien. Settes til oppbevaring i kjøleskapet. Pyntes i rødt, hvitt og blått.

PRØV GJERNE: Nydelige sommerdesserter – helt uten sukker

Her er oppskriften til 4 porsjoner (eller 6 mindre):

Annonse

Ingredienser:

Ostekrem:

  • 1 beger Kesam Orginal (300 gram)
  • 300 gram Kremost Naturell
  • 1/2 dl sitronsaft
  • 4 plater gelatin

Geletopp:

  • 2 dl ferdigblandet saft (jeg valgte sukkerfri bringebær, litt sterkt blandet)
  • 3 plater gelatin
  • Friske bær til pynt

Slik gjør du:

Ostekrem:

  • Gelatinplatene bløtes i kaldt vann i ca. 10 min.
  • Imellomtiden blander du Kesam og kremost i en kjøkkenmaskin.
  • Varm sitronsaft og bland i de bløte gelatin platene.
  • Gelatinen skal være helt oppløst før den blandes godt med ostemassen.
  • Fordel så i pene glass eller dessertskåler.
  • La stivne i kjøleskapet.

Geletopp:

  • Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 min.
  • Kok opp saften og rør gelatinplatene inn. Visp til platene er helt oppløst.
  • Fordel saften i glassene og la det stivne i kjøleskapet.
  • Etter at desserten er helt stiv, kan du pynte med bær. Jeg valgte blåbær og bringebær, men bruk gjerne jordbær.

Med dette ønsker jeg alle en fantastisk 17.MAI 🙂

Superenkel 17 mai dessert

Foto: Benedikte Knudsen

Se flere oppskrifter på bloggen: www.mintype1mat.no

PRØV GJERNE: 7 fantastiske 17. mai kaker!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: