Asiatisk fiskesuppe
Karbohydrater per person: ca 8 g. Hvorav fiber: 5 g Karbohydrater per 100 g: 10 g
Fiskesuppe passer fint til både til hverdags og fest, og kan lages i mange varianter.
Denne suppen har et asiatisk preg og er krydret med ingefær og chilli. Den har også et lavt innhold av karbohydrater.
PS! Hvis du ikke ønsker en asiatisk fiskesuppe, men heller vil ha en mer tradisjonell utgave, kan du droppe ingefær og bytte ut kokosmelk med fløte.
LES OGSÅ: Grønn supersuppe med erter, kålrot & grønnkål
Ingredienser
4 personer
1 ss olje til steking
1 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
½ stk rød chilli
½ stk purreløk
8 dl grønnsakskraft/fiskekraft
4 stk gulrøtter
1 stk rød paprika
2 bokser kokosmelk
to never fersk spinat
500 g fisk etter ønske (gjerne en blanding av torsk, laks og reker)
Koriander og lime til servering.
LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat
TIPS:
– Tilsett flere ulike grønnsaker etter ønske! Både vårløk, brokkoli, squash, sopp og sukkererter passer også supert her.
Fremgangsmåte
1. Finhakk hvitløk, ingefær og chilli og stek raskt i olje i bunnen av en gryte
2. Skjær gulrøttene og purren i tynne skiver, og paprika i strimler
3. Ha grønnsakskraft/fiskekraft i gryta og kok opp alle grønnsakene
4. Tilsett kokosmelk når grønnsakene er møre og kok opp
5. Del fisken i terninger, ha terningene i gryta og trekk i ca 3 minutter, til fisken er ferdig
6. Smak til med salt pepper og server med fersk koriander og lime
LES OGSÅ: Kremet gulrotsuppe med persillerot
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.