Saftig krydderkake med bær
Karbohydrater per 100 g: 30 gram. Hvorav fiber: 2 gram
Karbohydrater per stk (hvis kaken deles i 12 stk): ca 18 gram. Hvorav fiber: ca 3 gram
En saftig og deilig krydderkake med mindre mel enn andre kaker, og med lurt fiber fra havregryn og mandler. Bruk gjerne andre bær enn blåbær om du ønsker det, her fungerer det blant annet med både med bringebær, solbær og rabarbra!
LES OGSÅ: Havre og peanøttkjeks
Ingredienser
1 rund kakeform, 25 cm diameter
2 modne bananer
4 egg
150 g smør, smeltet
3 dl yoghurt naturell
5 dl havregryn
1 dl mandler
1 dl fint mel
3 ss potetmel
1,5 dl søtning (velg gjerne en sukkerfri type, feks sukrin gold)
1 ss bakepulver
1 ss kanel
1 krm salt
1 ts kardemomme
1 krm ingefær
1 krm allehånde
125 g blåbær
LES OGSÅ: Glutenfritt pandabrød med mandelmel
Fremgangsmåte
1. Start med å male havregryn og mandler til mel, og vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
2. I en annen bolle blander du de våte ingrediensene. Moser bananene med en gaffel, og vend inn egg, smeltet smør og yoghurt.
3. Vend så det våte inn i det tørre til du har en fuktig røre.
4. Ha røra i en smurt kakeform og topp med blåbær. Du kan gjerne dytte noen av bærene litt ned i kaken, og la noen ligge helt på toppen.
5. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 minutter.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.