Aubergineruller med ricotta & cottage cheese
Karbohydrater per stykk: 1,5 gram
Disse små godsakene er perfekt tilbehør på tapasbordet eller som del av en større middag. Eller hvorfor ikke de servere dem sammen med noe deilig grillmat?
Auberginerullene er enkle å slenge sammen og forberede på forhånd, og kan fint serveres kalde. De passer også tipptopp som tilbehør til annen mat, feks ved tiden av fisk, kjøtt eller salat. Fyllet er laget av ricotta, cottage cheese, sitron og basilikum, og det blir innmari frisk og godt sammen med den grillede auberginen.
LES OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus
Ingredienser
Til ca 15 stk ruller
- 2-3 auberginer, avhengig av størrelse
- 2 bokser ricotta (500 g)
- 300 gram cottage cheese
- revet skall av 1/2 sitron
- en god neve fersk basilikum, finhakket
- salt + pepper
- olivenolje
LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Fremgangsmåte
Skjær tynne skiver av auberginen på langs, ca 1/2 cm tykke. Plasser alle auberginskivene på en stekeplate, og ringle over litt olivenilje, salt og pepper.
Grill auberginskivene i ovnen på 200 grader i ca 5-10 min. Pass på, så de ikke brenner seg og blir helt harde!
Vend sammen ost og krydder i en bolle. Legg en spiseskje med fyll i midten av hver auberginskive, og rull sammen. Plasser på et fat, og server med ønsket tilbehør.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.