Grov gulrotkake med bær og krem
Karbohydrater: 20 gram per stykke, hvorav fiber: 5 gram (basert på at kaken gir 10 stk)
Skal du først kose deg med litt kake så kan du like greit bake den selv. Da har du i hvert fall full kontroll på hva den inneholder – og det er alltid en fordel.
Denne kaken er en litt grovere variant, laget helt uten hvetemel. Istedet har jeg malt mel av mandler, valnøtter og havregryn. Passer fint som hverdagskos.
LES OGSÅ: Saftig glutenfri eplekake
Ingredienser
Du trenger en mellomstor rund kakeform.
1 godt moden banan
5 egg
5 ss søtning (for eksempel sukrin)
80 g smeltet smør
1,5 dl mandler
1,5 dl valnøtter
5 dl havregryn
1 ts bakepulver
en klype salt
2 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ts allehånde (ikke et must, men veldig godt!)
5 mellomstore gulrøtter
Topping
300 g kesam naturell
5 ss tykk gresk yoghurt
1 ts revet sitronskall
1 krm ren vanilje
1 ss sukrinmelis
frukt / fiske bær til pynt
LES OGSÅ: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær
Fremgangsmåte
1. Begynn med å skrelle og rive gulrøttene. Mal mandler, valnøtter og havregryn til fint mel i en foodprosessor. Mos bananen, og bland så sammen banan, egg, søtning og smeltet smør.
2. Bland sammen alle tørre ingredienser i en stor bakebolle. Vend så den våte blandingen inn i den tørre, og tilsett tilslutt revet gulrot.
3. Ha kakerøren i en smurt kakeform, og stek på 200 grader i 30-40 min. Prøv deg frem med en liten pinne / gaffel, for å sjekke om kaken er passe stekt.
4. Lag kakeglasuren ved å vende sammen kesam, gresk yoghurt, vanilje, søtning og revet sitronskall. Smak til, og tilsett evt mer søtning ved behov. Avkjøl kaken før du smører toppingen utover og topper med friske bær.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.