Krydret tomatsuppe

Krydret tomatsuppe

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 14.06.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 3 g per 100 g suppe

Enda bedre enn vanlig tomatsuppe og superrask å lage!

Annonse

Ingredienser:

1 ts fennikelfrø

1 ts korianderfrø

1 ts spisskumminfrø

1-2 ts chilipulver

100 g tomatpuré

Annonse

2 bokser (800 g) hakkede tomater

1 løk, hakket

1 hvitløksfedd, hakket

Olivenolje til steking

1 liter god kraft

2 ss balsamicoeddik

 

Tips! Bruk hjemmelaget kjøttkraft så blir suppa ekstra god.

 

Slik gjør du:

Knus hele krydder i morter

Varm opp en tørr jerngryte eller stekepanne og «rist» krydderne til det lukter godt og ryker litt, 1-2 minutter. OBS! Pass på at du ikke brenner de.

Ha i olje og løk og stek på middels varme til løken er blank og myk, ca fem minutter. Ha i hvitløken mot slutten.

Ha i tomatpuré som du varmer opp i panna 1-2 minutter.

Ha deretter på kraften, og la suppa småputre på middels til svak varme i minst 20 minutter.

Kjør med stavmikser til suppa er glatt og jevn. Smak til med balsamico, salt og pepper.

Serveres for eksempel med kokte egg og gode grønnsaker. God appetitt!

Prøv også: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 2 tilbakemeldinger
Del: