Krydret tomatsuppe
Karbohydrater: ca 3 g per 100 g suppe
Enda bedre enn vanlig tomatsuppe og superrask å lage!
Ingredienser:
1 ts fennikelfrø
1 ts korianderfrø
1 ts spisskumminfrø
1-2 ts chilipulver
100 g tomatpuré
2 bokser (800 g) hakkede tomater
1 løk, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
Olivenolje til steking
1 liter god kraft
2 ss balsamicoeddik
Tips! Bruk hjemmelaget kjøttkraft så blir suppa ekstra god.
Slik gjør du:
Knus hele krydder i morter
Varm opp en tørr jerngryte eller stekepanne og «rist» krydderne til det lukter godt og ryker litt, 1-2 minutter. OBS! Pass på at du ikke brenner de.
Ha i olje og løk og stek på middels varme til løken er blank og myk, ca fem minutter. Ha i hvitløken mot slutten.
Ha i tomatpuré som du varmer opp i panna 1-2 minutter.
Ha deretter på kraften, og la suppa småputre på middels til svak varme i minst 20 minutter.
Kjør med stavmikser til suppa er glatt og jevn. Smak til med balsamico, salt og pepper.
Serveres for eksempel med kokte egg og gode grønnsaker. God appetitt!
Prøv også: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.