Afrikansk peanøttsuppe
Karbohydrater: mindre enn 3 g per 100 g suppe.
Dette er en av mine favorittsupper. Den er superenkel å lage, full av masse bra næring og smaker utrolig godt!
Ingredienser:
½ løk, finhakket
1-2 cm (ca 7 g) fersk ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
7 dl god kraft
55 g tomatpuré
35 g peanutsmør, gjerne økologisk
Noen dråper tabasco eller annen sterk saus
Salt og pepper
Oppskriften holder til to små porsjoner.
Slik gjør du:
1. Finhakk løk, hvitløk og ingefær.
2. Rør tomatpuré og peanutsmør ut i litt kraft, da blander det seg lettere i suppa.
3. Fres løk til den er blank og myk, ca fem minutter. Ha i ingefær og hvitløk mot slutten.
4. Ha i resten av ingrediensene og la suppa småputre på svak til middels varme, minimum ti minutter.
5. Smak til med tabasco, salt og pepper.
Kjapp lunsj en dag du er hjemme?
Prøv også: Indisk gryte
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.