Oppskrift på indisk gryte
Karbohydrater per porsjon: ca. 42 gram (hvorav ca. 12 gram fiber)
Denne indiskinspirerte gryta er perfekt hverdagsmat, som fint kan varieres ut i fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig og ønsker å benytte.
Med utgangspunkt i samme grunnoppskrift, kan du lage mange ulike gryter ut i fra hvilke grønnsaker du tilsetter. En god krydderblanding utgjør basen for en god gryte, og du lager enkelt en god indisk krydderblanding selv!
LES OGSÅ: Vegetarisk tex-mex-gryte
Ingredienser
Gir cirka fire porsjoner.
- 2 gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød chilli
- 3 cm fersk ingefær
- 1 god ss indisk krydderblanding (lag egen, eller bruk en ferdig indisk tandoriblanding)
- Olje til steking
- Ca. 5 dl grønnsaksbuljong
- 1 ss eplesidereddik
- 300 g ferske cherrytomater (evt en boks hermetiske tomater)
- 3 dl tørre røde linser
- 1 stor søtpotet
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks kikerter
- 3 dl kokosmelk
Topping
- Ferske krydderurter (koriander, persille)
- Yoghurt naturell
- Ristede sesamfrø
- Avocado
- Salt / pepper
LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og stek det i olje og krydder til mykt. Tilsett eddik og tomater og stek litt videre til tomatene gir fra seg væske.
Ha så i linser, biter av søtpotet og hakkede tomater og grønnsaksbuljong. La det hele småputre i ca. 20 minutter til linsene og søtpoteten er myke og gryta har tyknet.
Ha i kikerter og kokosmelk (smak til så gryta blir passe sterk) og varm opp til kokepunktet. Server med ønsket tilbehør –hva med litt yoghurt, avocado og ristede sesamfrø?
Tips!
- Hvis du vil bruke en grønnsak med mindre karbohydrater enn søtpotet, er blomkål, brokkoli eller squash fine substitutter som helt fint kan brukes i stedet for.
- Hvis du ikke ønsker vegetarvariant, kan du fint bytte ut kikerter med strimlet, stekt kylling eller svin.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.