Ovnsbakt omelett med grønnsaker
Karbohydrater: ca. 12 gram per porsjon (hvorav ca. 5.5 gram fiber)
Omelett i små porsjonsformer er perfekt å servere til frokost for hele familien.
Det er enkelt å lage vellykket omelett når den bakes i ovnen, så lenge du har en egnet form. Det fine er at du kan fylle omeletten stappfull med masse deilige grønnsaker, og det er mindre risiko for å svi den under.
Jeg valgte å brukte en liten porsjonsform, men du kan bruke former i den størrelsen du ønsker. Du må gjerne fire- eller seksdoble oppskriften, og bruke en alminnelig paiform.
Kle formen med bakeark, så er den enkel å få ut. Bruk gjerne andre grønnsaker som du liker eller har tilgjengelig, her blir det meste godt!
LES OGSÅ: Fem matvarer jeg alltid har i fryseren
Ingredienser:
1 porsjon
10 cm purre (eller ½ løk)
½ rød paprika
en neve spinat
4-5 buketter brokkoli
en liten neve revet ost
2 egg
en skvett melk eller vann
1 ts provencekrydder
pepper
parmesan til toppen (kan fint droppes)
olje til steking
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt eggeform med røkelaks
Fremgangsmåte:
1. Stek finhakket purre og paprika i litt olje til det blir mykt. Ha i spinaten og la den så vidt falle sammen.
2. Fortsett så med å kle en liten ildfast form med bakepapir.
3. Ha de stekte grønnsakene i formen, sammen med revet ost.
4. Visp sammen egg, melk og krydder, og hell over grønnsakene. Topp med parmesan, og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
5. Steketiden avhenger av størrelsen på formen, så sjekk at omeletten er gyllen på toppen og fast inni. Server med for eksempel med avokado og en frisk salat.
6. Smaker like godt kald, så dette er også perfekt nistemat.
PRØV GJERNE: Omelettmuffins med erter og fetaost
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.