Lun quinoasalat med aubergine og halloumi
Karbohydrater per porsjon: ca. 60 gram, hvorav ca. 15 gram er fiber
Denne salaten med aubergine og halloumi er en super middagssalat som er rik på næringsstoffer og som metter godt.
Halloumi er et supert tilskudd til vegetariske middagsretter med det høye proteininnholdet. Den inneholder hele 22 gram protein per 100 gram ost.
Halloumi er en ferskost fra Kypros som lages av ku-, geite- og fåremelk og krydres med mynte. Halloumi kan smake mye, så det er supert som tilbehør.
Quinoa kan også byttes ut med fullkornsris eller linser.
PRØV OGSÅ: Lun salat med linser og rosenkål
Ingredienser:
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Salat:
- 1 søtpotet
- 1 rødløk
- 3 gulrøtter
- 1 aubergine
- 1 persillerot
- En neve grønne bønner
- 1 dl tørr quinoa
- 1 boks hvite store bønner (ca. 240 g)
- To gode never ruccola
- Olivenolje
- Salt og pepper
- 200 g halloumi
Dressing:
- 1 ss tahini (sesampasta)
- 1 ss olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- 1 ts balsamico
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Del grønnsakene i passe biter og bak i ovnen på 220 grader i 20-30 minutter. Kok opp grønne bønner i lettsaltet vann, og kok quinoa i dobbel mengde vann.
Ha salat, hvite bønner og de varme grønnsakene i en salatbolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen og vend inn i salaten eller server den ved siden av.
Del halloumiosten i skiver på omlag 1 cm, og stek i tørr panne til begge sider er gylne og sprø.
Tips!
Hvis du ønsker å redusere innholdet av karbohydrater i salaten kan du gjerne bytte ut søtpotet og gulrot med ovnsbakt squash og paprika.
Salaten kan også fint serveres som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.
LES OGSÅ: Fem matvarer jeg alltid har i fryseren
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.