Proteinrik lunsjsalat med tunfisk, egg & rødbete

Proteinrik lunsjsalat med tunfisk, egg & rødbete

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.12.16 | Sist redigert: 29.03.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca. 34 gram per porsjon, hvorav ca. 10 gram fiber.

Enten du spiser lunsj fra nisteboks eller rett fra skålen passer denne enkle salaten bra.

Annonse

Lunsjen kan ofte bli ensporet og kjedelig, så innimellom kan det være fint med litt variasjon.

Grunnprinsippet er en fargerik salat med gode kilder til både protein (tunfisk, egg) og sunne fettsyrer (olivenolje, egg, evt avocado). Så du kan gjerne la deg inspirere til nye sammensetninger.

Fersk, revet rødbete smaker nydelig og inneholder masse fine vitaminer og mineraler.

LES OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Ingredienser

1 porsjon

Annonse

Salat

  • 1 boks tunfisk i vann
  • ½ boks kikerter i lake (ca 100 g)
  • en neve brokkolibuketter
  • 1 liten rødbete
  • 1 kokt egg
  • 4 skiver paprika
  • 6 skiver agurk

Dressing

  • 1 ts sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts eplesidereddik / hvitvinseddik
  • 1 ts olivenolje
  • pepper

Fremgangsmåte

Riv rødbeten på et rivjern. Damp raskt brokkoli, eller bruk den rå i små buketter hvis du liker det.

Fordel revet rødbete, kikerter, tunfisk og grønnsaker i en bolle, og topp med et kokt egg. Vend sammen dressingen, og hell den over salaten.

LES OGSÅ: Lunsjtips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger

Tips: Karbohydrater og fiber

Husk at oppgitt totalt innhold av karbohydrater også inneholder fiber. Denne salaten inneholder hele 10 g fiber, som er ca 1/3 av dagens anbefalte inntak!

Fiber er vist å være gunstig for blodsukkeret, da det gir en mer langsom og kontrollert blodsukkerstigning enn ved inntak av karbohydratrike matvarer uten fiber. Anbefalt inntak er 25-35 g per dag (1).

Kilde: Matportalen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: