Matmuffins med fetaost & spinat

Matmuffins med fetaost & spinat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 19.10.16 | Sist redigert: 18.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per muffins: ca. 14 gram.
Hvorav fiber: ca 2 gram

Matmuffins er super nistemat om du er i farta eller som rask lunsjmat.

Enten du skal legge ut på søndagstur eller du skal på skole og jobb, så er matmuffins enkelt å ha med seg i veska. I tillegg er dette også mat som barna vil elske.

Annonse

Disse muffinsene kan fint fryses, så du kan gjerne lage mange av gangen. Muffinsene får et høyt proteininnhold fra cottage cheese, fetaost og egg, mens havremel sørger for et høyt fiberinnhold.

Bruk gjerne andre meltyper dersom du ønsker det. Denne varianten er glutenfri og burde passe de fleste.

PRØV OGSÅ: Grove matvafler – uten hvetemel og sukker

Ingredienser

Oppskrift til ca 12 muffins.

matmuffins

Foto: Hanna Dale

Ca. 300 g cottage cheese
6 egg
5 dl havregryn
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
2 rødløk
100 g fersk spinat
1 ts salt
0,5-1 dl vann
2 ss olivenolje
100 g fetaost i blokk
Salt + pepper
Gresskarkjerner til topping

Annonse

PRØV OGSÅ: Toast av speltlompe

Fremgangsmåte

1. Finhakk rødløk og spinat. Surr løken i en stekepanne med olje, salt og pepper på middels varme til den blir blank. Mot slutten har du i finhakket spinat. La spinaten så vidt falle sammen.

2. Finhakk fetaosten. Mal mel av havregryn, og vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. Visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle, og vend så det våte i det tørre.

3. Tilsett til slutt fetaosten og den stekte løk- og spinatblandingen og vend godt. Juster eventuelt konsistensen med vann eller havremel.

4. Bruk gjerne et muffinsbrett til å sette formene i. På denne måten unngår du at de holder formen og ikke flyter utover. Fordel røra i omlag 12 former og topp med gresskarkjerner.

5. Stekes på midterste rille ved 220 grader i 15-20 min.

PRØV OGSÅ: Omelettmuffins med erter og fetaost

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: