Sommerens favoritt: Iskake med marengs
Karbohydratinnhold: ca 22 gram per 100 gram
Iskake med marengs er en skikkelig killer på sommeren. Dette er min beste oppskrift – som du faktisk tør å servere til hele familien.
Kaker med kunstig søtning blir sjelden like gode, og kanskje gruer du for å servere det til resten av familien. I denne iskaken med marengs er halvparten av sukkeret byttet ut; litt sunnere enn originalen og fortsatt supergod.
Ingredienser til marengsbunnen (24 cm form)
Du trenger:
3 eggehviter
75 g sukrin gold
75 g kokosblomstsukker
NB! Pass på at du ikke får eggeplomme i hviten når du skiller eggene. Dette er viktig, hvis ikke blir ikke marengsen stiv.
Tips! Stek bunnen om kvelden og lag isen dagen etter.
Fremgangsmåte:
Det første du gjør er å piske eggehviter, kokossukker og sukrin stivt. Tegn rundt den største delen av den forma med en blyant og bre marengsen inni sirkelen (bilde 1). Trykk toppen av kakeforma litt ned i den bløte marengsen slik at det blir merke (bilde 2).
Når marengsen er stekt skal ringen på, og den passer bedre hvis du allerede har laget et merke. Ta av formen og stek marengsen på 100 grader i fire timer.
LES OGSÅ: Ostekake i glass, en søt og frisk dessert
Ingredienser til isen (24 cm form)
Du trenger:
3 eggeplommer
75 g sukrin gold
75 g kokosblomstsukker
½ l kremfløte
2 doble daim (2×56 g) eller 100 g sukkerfri sjokolade, hakket
2 ss kald, sterk kaffe (kan sløyfes)
Tips! Originalen er med daim, men den kan du gjerne bytte ut med sukkerfri, mørk sjokolade.
Fremgangsmåte
Pisk kremfløten med kokossukker, ha over i en ny bolle. Pisk eggeplommer sammen med sukrin. Rør sammen med en slikkepott (for å ikke slå luften ut av blandingen). Bland inn kald kaffe og hakket sjokolade. Sett formen oppå den stekte marengsen og ha i kremblandingen. Frys minst fire timer.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.