Nydelige scampi med karrimarinade
Karbohydrater per porsjon (125 g): 1 g
Denne oppskriften på karrimarinade er min soleklare favoritt når det kommer til marinering av scampi. Den sterke chillismaken og den milde, runde karrismaken er helt perfekt følge til saftig scampi. Chillimengden kan du justere etter smak og behag.
Karrimarinade passer også utmerket til kylling. Mengden i oppskriften er beregnet på ca 500 gram urenset rå scampi. En sikker vinner på tapasbordet, og nydelig ved siden av en frisk salat.
Du trenger:
(4 porsjoner)
- 500 g scampi
- 1 chilli
- 3 fedd hvitløk
- en god bit finhakket frisk ingefær
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sesamolje (kan byttes ut med olivenolje)
- saften av 1/2 lime
- 1 ss karri
- 1 ss paprikapulver
- 1 neve finhakket frisk koriander (evt tørket)
Slik gjør du:
Finhakk og bland alle ingrediensene i en bolle. Rens scampi og vend dem godt inn i marinaden. La stå kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten. Stek scampien i all marinaden, og server med ønsket tilbehør.
Bon appetit! 🙂
PRØV GJERNE: Rød curry med scampi og grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.