Ovnsbakt sei med pesto & grønt følge

Ovnsbakt sei med pesto & grønt følge

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.03.16 | Sist redigert: 18.01.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: ca 20 gram

Her kommer inspirasjon til enkel og sunn hverdagsmat, som er lett å slenge sammen på under halvtimen.

Det passer fint med ulike salater som tilbehør til fisk, og her er det bare å bruke det du har tilgjengelig. Retten kan selvfølgelig også lages med annen type fisk en sei.

Annonse

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng

Ingredienser

Oppskrift til 1 porsjon

1 stk seifilet
1 ss pesto
tre gode never salat, hjertesalat / spinat etc.
100 g røde / grønne linser
en neve bønnespirer (kan sløyfes)
en god neve grønne bønner
olivenolje
salt og pepper

PRØV OGSÅ: Asiatisk laks med quinoa og chilimajo

Fremgangsmåte

1. Bre pesto utover fisken, og stek i ovnen ved 220 grader i 20-25 min.

Annonse

2. Gi bønnene et lett oppkok.

3. Fordel alle ingrediensene til salaten på en tallerken eller et fat. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Server salaten med den ovnsbakte fisken.

Lettvint og sunn mat på 1 – 2 – 3!

Foto: Hanna Dale
Foto: Hanna Dale

PRØV GJERNE: Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: