Fargerik salat

Fargerik salat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.02.16 | Sist redigert: 02.02.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon = ca 48 g.

En frisk og fargerik salat gjør godt for både øyne og kropp. Denne fargeglade salaten er fullspekket med gode næringsstoffer, og har et balansert innhold av protein fra linser og soyabønner, sunne fettsyrer fra olivenolje og avokado, samt en haug med fiber, vitaminer og mineraler fra grønnsakene.

Husk at selv om en salat med mye grønnsaker inneholder totalt sett en del karbohydrater, er det utelukkende komplekse karbohydrater fra grønnsaker og linser, som vil ha en gunstig effekt på blodsukkeret og er en viktig del av et hjertevennlig kosthold. Håper det smaker!

Annonse
Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

Fargerik salat

1 porsjon

Du trenger:

Dressing:
  • 1 stor gulrot i tynne skiver
  • 1 ts dijon-sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts olivenolje
  • 1 ss eplesidereddik
  • pepper
Salat:
  • 1 liten rødbete, skrellet og revet
  • 1/2 boks grønne linser
  • en god neve brokkolibuketter
  • ca 100 g soyabonner / edamamebønner (evt erter)
  • 2 økologiske egg
  • 1/4-1/2  avocado, avhengig av størrelse
  • evt sesamfrø til servering

Slik gjør du:

Dressing: Begynn med å røre sammen alle ingrediensene til dressingen. Skrell gulrøtter og skjær i tynne skiver, som du så vender inn i dressingen og lar stå å godgjøre seg mens du lager resten av salaten.

Salat:

Skrell rødbete og riv den på et rivjern.

Vend sammen linser og finrevet rødbete.

Annonse

Gi brokkoli og edamamebønner / erter er raskt oppkok.

Stek eggerøre av de to eggene ved å vende dem sammen i en varm stekepanne.

Fordel rødebete- og linseblanding, brokkolibuketter, edamamebønner, marinerte gulrøtter og eggerøre i en bolle.

Topp med skiver av en avokado + pepper og sesamfrø.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

PRØV GJERNE: Mozzarellasalat med nektarin

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: