Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål
Karbohydrater per porsjon: 30 g
Denne lune grønnkålsalaten er en skikkelig smaksbombe, og er perfekt tilbehør i julen.
Med en smak av jul, passer den utmerket ved siden av annet juletilbehør som et vegetarisk alternativ, eller som et tilskudd til juletapasen.
Fargene burde gjøre alle og enhver glade. Både rosenkål, grønnkål og rødbete er ingredienser jeg synes gjør seg ekstra godt nå i julen. I denne salaten fikk de tilbehør av søtpotet, stekt sjampinjong, samt linser og quinoa. Resultatet ble en skikkelig fargeglad, smaksrik og anvendelig salat. Rik på alt som er bra for deg!
PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat – Et lettere tilbehør til julematen
Ingredienser
Oppskriften gir nok tilbehør til 4 porsjoner
1 dl quinoa
1 boks brune linser
400 g rosenkål
2 rødebeter
1 stor søtpotet
200 g grønnkål
200 g sjampinjong
2 fedd hvitløk
olivenolje
1 krm chilliflak/1/2 chilli
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul
Fremgangsmåte
1. Skrell rødbeter, og del dem og søtpoteten i små terninger. Dette bakes i ovnen med olivenolje, salt og pepper, 220 grader i ca. 20 minutter.
2. Kok opp rosenkålen. Finhakk hvitløk og grønnkålen, og rens soppen.
3. Stek sopp, hvitløk og chili brunt med olivenolje i en panne. Smaksett med pepper. Tilsett tilslutt finhakket grønnkål, så den faller lett sammen.
3. Vend sammen kokt quinoa, linser, grønnkålblanding, rosenkål og ovnsbakte rotgrønnsaker i en salatbolle.
PRØV OGSÅ: Sunt tilbehør til julematen
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.