Frokost: Kald quinoagrøt med havre og linfrø
Karbohydrater per porsjon: 33 gram
Har du rester av quinoa fra middagen? Bruk det til å lage en kjapp og næringsrik frokost. Kald quinoagrøt tar ett minutt å røre sammen, og metter helt til lunsj.
Grøt er en sikker vinner til frokost. Velger du de riktige ingrediensene kan grøten bidra med en haug av gode næringsstoffer og hjelpe til å holde et stabilt blodsukker langt utover formiddagen. Denne kalde quinoagrøten er perfekt hvis du har litt rester av ferdig kokt quinoa igjen etter middagen for eksempel. Den tar ca ett minutt og røre sammen, og vips, så har du frokosten klar morgenen etter.
Det krever jo selvfølgelig litt planlegging, så hvis du er av typen som ikke engang kan forestille deg å begynne å tenke på frokosten kvelden før, så får du ha meg unnskyldt.. Uansett, en næringsrik, creamy og fyldig quinoagrøt, rik på protein, fiber og med en herlig, nøtteaktig smak, som vil gjør magen din glad.
Quinoagrøten er rik på fiber og sunne fettsyrer, noe som vil gi en gunstig effekt på blodsukkeret.
PRØV OGSÅ: Slik gjør du havregrøt til et smart måltid
Ingredienser
1 porsjon
½ dl quinoa / ca 3 ss ferdig kokt quinoa
2 ss havregryn
1 ss linfrø
1 ss naturell yoghurt
2 dl melk
PRØV OGSÅ: Oppskrift på kesam-omelett med ost
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene og la grøten stå i en tett boks i kjøleskapet over natten, eller minst to timer. Neste morgen kan du gjerne røre inn litt kanel, og spise grøten med din favorittopping. Jeg anbefaler banan, kiwi, bringebær og kanel. God sommermorgen!
Du finner flere oppskrifter fra Hanna Fjeldheim Dale på hennes egen hjemmeside Happy food stories.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.