Koteletter med balsamicomarinerte plommer

Koteletter med balsamicomarinerte plommer

Nussara Guldberg
Blogger mest om mat, litt reise og om andre inspirasjoner. Ha et riktig og variert kosthold er viktig for å få hverdager til å fungere så bra som mulig, men det skal være enkelt, kjapt og sunt. Liker variere med fisk, kjøtt, skalldyr og vegetariske retter, og elsker å eksperimentere med f.eks. asiatiske eller andre eksotiske smaker.
Publisert første gang: 02.09.15 | Sist redigert: 20.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per 100 gram: 22 gram

Stekte koteletter og saftige plommer er en fantastisk kombinasjon som skaper ekte restaurantfølelse hjemme på ditt eget kjøkken.

Saftige plommer finnes hovedsakelig som gule, blå og røde plommer, og denne frukten kan ikke bare brukes i kaker og desserter, men også til salater eller glaserte ved siden av kjøttretter. Som her, servert med stekte koteletter. Plommer er en god kilde til både vitamin C og A, samt mindre mengder av andre vitaminer og mineraler.

Annonse

NB! Marinaden inneholder lønnesirup, som kan gi rask blodsukkerstigning. Du kan derfor fint droppe lønnesirupen om du ønsker det. Under steking vil plommene likevel utvikle en naturlig sødme på grunn av karamellisering og særlig når plommene er av en søtere type.

PRØV OGSÅ: Nydelige scampi med karrimarinade

Ingredienser

Oppskrift beregnet til 4 porsjoner

4 stk koteletter
8 stk små faste røde plommer
3 ss balsamicoeddik
1 ss lønnesirup (kan droppes)
1 ss kaldpresset rapsolje eller extra virgin olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
Friske basilikumblader

PRØV OGSÅ: Stekt laks – en sunn hverdagsmiddag

Annonse
koteletter med balsamicomarinerte plommer

Foto: Nusarra Guldberg

Fremgangsmåte

1. Start med å forvarme ovnen til 150 grader.

2. Bland sammen balsamicoeddik, olje, lønnesirup, salt og pepper. Del plommene i to, fjern stenene og legg plommene i balsamicomarinaden.

3. Stek kotelettene med litt olje i en varm panne eller på en grillpanne. Stek i ca. 2 minutter på hver side og legg dem over i en ildfast form. Fordel plommene med balsamicomarinaden rundt kotelettene.

4. Sett den ildfaste formen inn i ovnen på midterste rad. Stekes i 15 minutter til kotelettene er gjennomstekte og plommene er noe møre og karamelliserte.

5. Riv friske basilikumblader over og server enten med kokte mandelpoteter, kokte grønnsaker eller grønnsaksmos.

PRØV OGSÅ: Hva med å prøve en mager kyllingfrikassé?

Flere gode oppskrifter finner du på:

matblogg logo just another food story

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: