– Slik fikk jeg kontroll over mitt liv med diabetes

– Slik fikk jeg kontroll over mitt liv med diabetes

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 04.05.15 | Sist redigert: 01.04.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Emelie Carlsson er 23 år og har levd med diabetes siden hun var 2 år gammel. Blodsukkerapparatet Accu-Chek Mobile ble en omvending som fikk Emelie mer motivert til å ta kontroll over sin diabetes.

Annonse

— Det er jeg som skal ha makten over mitt liv, ikke diabetesen min.

Hvordan var det for deg å få diabetes?
– Det var først da jeg begynte på skolen at jeg kjente på at jeg var annerledes. Vennene mine behøvde aldri tenke på hva de spiste eller om de fikk spise lørdagsgodteri. Men jeg måtte alltid ha kontroll over dette, og ha med sprøyter og alt sånt som ingen andre trengte. Noen ganger ga jeg bare blaffen i det. Jeg tok ikke blodsukkeret, glemte å ta insulinet eller tok for mye og fikk følinger. Jeg strevde alltid etter å være som alle andre.

Hvorfor valgte du Accu-Chek Mobile?
– Før ville jeg alltid ha det nyeste på markedet. Men Accu-Chek Mobile passet meg perfekt siden den er så smidig og enkel. Man trenger ikke ha med seg masse ulike saker hver gang og slipper teststrimlene. Før lå det teststrimler overalt. Mamma kan faktiskt fortsatt finne teststrimler i blant, til tross for at det er lenge siden jeg flyttet ut!

image002

“Accu-Chek Mobile trigger meg faktisk til å holde til å holde styr på blodsukkeret mitt”

Har Accu-Chek Mobile forandret din måte å håndtere din diabetes?
– Ja, helt klart. Jeg slurvet en del før. Da jeg fikk Accu-Chek Mobile begynte jeg å teste meg selv oftere. Det ble morsommere siden det var så enkelt, og det i seg selv motiverte meg til å tenke mer på hvordan jeg behandler meg selv.

Har det gitt noe resultat?
– Absolutt! Nå tester jeg meg hver gang jeg spiser, eller skal gjøre noe som kan påvirke blodsukkeret. Jeg ligger ikke like høyt og får ikke følinger så ofte. Og min HbA1c er lavere, men fremfor alt så har jeg det bedre. Jeg har mer energi og orker mer. Også uroer jeg meg ikke ikke like mye, ettersom at jeg har bedre kontroll på blodsukkeret.

Hvordan lever du idag?
– Som jeg vil, men med bedre rutiner. Jeg jobber, har tatt førerkort for motorsykkel og dro på utenlandsferie uten familien min for første gang. På fritiden trener jeg hunden min Diezel i hundesport (agility) som handler om lydighet, og har planer om å begynne å konkurrere i det. Tanken er at jeg skal lære ham opp til å bli en diabeteshund, det blir også en ekstra trygghet.

Annonse

Hvem synes du skal velge Accu-Chek Mobile?
– Alle! Accu-Chek Mobile hjalp meg med å endre på hvordan jeg taklet diabetesen ettersom at den er så enkel. Den er stilig og man har en liten sak som holder orden på alt istedenfor en hel veske full av gadgets. Den er det er det beste jeg har prøvd!

Her kan du lese mer om blodsukkerapparatet Accu-Chek Mobile.

 

Kilde: https://www.accu-chek.se/blodsockermatare/accu-chek-mobile/

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: