Oppskrift på sunn hjemmelaget taco
Taco som lages fra bunnen av hjemme blir som regel mye mer næringsrik enn det som kommer i poser fra butikken. Du slipper også unna alle tilsetningsstoffene. Og smaken – den er minst like god!
Taco er en helgefavoritt i mange hjem. Det er både enkelt å lage og det smaker godt. Men hvis du tar en titt på innholdsfortegnelsen på tacoskjellene, guacamolepulveret og krydderet vil du finne lange lister med ingredienser mange av oss ikke er helt sikre på hva er.
Heldigvis er det ikke vanskelig å blande sammen verken tilbehør eller krydder selv. Er du glad i å bake er det ingenting i veien for også å lage lefsene selv.
Hjemmelaget tacomiddag
Her får du oppskrift på tacokrydder, guacamole, hvitløksdressing og salsa. Er du opptatt av kalorier kan du velge karbonadedeig og lettrømme. I tillegg til det som står i oppskriftene trenger du:
- Karbonadedeig eller kjøttdeig
- Revet hvitost
- Rå grønnsaker i biter (tomat, agurk, paprika, salat)
- Tacolefser
Fyll opp tacolefsa med hjemmelaget guacamole og masse rå grønnsaker i biter, så blir dette måltidet både sunt og godt.
Karbonadedeig med hjemmelaget krydder:
- 3 ts spisskummin
- 1 ts chilipulver
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts pepper
- 1 ts basilikum
- ½ ts løkpulver
- ½ ts hvitløkspulver (eller fersk løk og hvitløk som stekes med kjøttet)
- Litt salt
- 1-2 ss tomatpuré
- ½ ts worchestersaus (kan droppes)
Ca 15 minutter før servering bruner du 400 gram kjøtt (kjøttdeig eller karbonadedeig). Tilsett så krydderet og litt vann. Med et par ss tomatpuré og 1 ts worchestershiresaus blir det ekstra godt, men du kan droppe det. La kjøttet putre i ca 5 minutter på middels varme. Sett til sides (steker du for lenge blir det tørt).
Tips! Kjøttdeig inneholder 14% fett, så du trenger ikke ekstra fett i panna til steking.
Guacamole:
- 2 modne avokado
- 1 hvitløksfedd
- 1 liten rød chili uten frø
- 2 ss rømme
- ½ rødløk
- Saften av 1 lime
- Salt og pepper etter smak
- Chili, hvitløk og løk kuttes i små biter eller kjøres i blender. Er avokadoen hard kan du kutte den i små biter og ha den i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Har du ikke blender kan du kutte smått og mose for hånd.
Tomatsalsa:
- 1 løk, finhakket
- 1 boks hermetiske tomater (uten saften)
- ½ rød chili uten frø
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts spisskummin
- 2 ss koriander
- 2 ss kaldpresset olje (gjerne raps)
- Saften fra 1 lime
- Salt og pepper
- Du kan enten finhakke alt eller kjøre det sammen i en blender. Smak til med salt og pepper.
Enkel hvitløksdressing:
- ¼ boks rømme (lettrømme eller seterrømme)
- 1 fedd hvitløk
- 1 knivsodd chilipulver
Finhakk hvitløken før du blander alt sammen.
Tips! For deg som ønsker mindre karbohydrater kan du droppe lefsa og spise dette som en salat.
Kanskje blir hjemmelaget taco en ny favoritt? 🙂
PRØV GJERNE: Tacobowl med laks
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.