Lag din egen yoghurt
Karbohydrater 4,5 g per 100 g yoghurt
Yoghurt naturell er sunt og godt, og veldig enkelt å lage selv! Du trenger egentlig bare å kjøpe én boks med yoghurt til, resten av livet.
Tips! Er du opptatt av at maten skal være økologisk er det ekstra smart å lage yoghurten selv! Det er nemlig mye lettere å finne økologisk melk enn yoghurt i butikkene.
Du trenger:
- 2 l helmelk
- 4 ss yoghurt naturell
LES OGSÅ: Yoghurtdressing med urter
Fremgangsmåte
Varm opp melken til 40 grader (maks 42) og visp inn yoghurten. Sett lokk på gryta og la den stå i romtemperatur til den tykner (ca 8-20timer).
Ha yoghurten i rene glass eller beger og sett i kjøleskapet. Ta av 3-4 ss som du har i et lite syltetøyglass med lokk (slik at ingen spiser opp alt).
Neste gang du skal lage yoghurt bruker du det du har spart (bør lages innen ca 2 uker), og slik har du yoghurt resten av livet!
Tips! Hvis det er kaldt i rommet kan du pakke gryta inn i pledd for å holde på varmen.
PRØV OGSÅ: Gulrotscones med havre og yoghurt
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.