Oppskrift på pinneis med blåbær, banan & yoghurt på 1-2-3
Karbohydrater: 17 g per 100. Både banan og honning inneholder mye karbohydrater. Ønsker du mindre karbohydrater kan du bytte ut honning med sukrinmelis og bruke mer bær i stedet for banan.
Denne isen er et veldig godt og et sunnere alternativ til vanlig pinneis. Det er en supergod og enkel oppskrift med masse næringsstoffer som er superbra for deg. De små blå fristelsene, som både gir den en nydelig smak og en nydelig farge, er noe av det sunneste du kan spise. Det finnes knapt noe du kan spiser som er rikere på antioksidanter enn blåbær. Vi snakker helse i hvert bær! Du kan fryse denne isen uten ismaskin.
Dette trenger du:
120 g banan, frossen
150 g blåbær, frosne
170 g yoghurt naturell
50 g akasiehonning
Saften av en halv sitron
Slik gjør du:
1. Ha honning, bær, frukt og yoghurt i en blender eller foodprosessor. Kjør til det er helt glatt.
2. Smak til med sitron og eventuelt litt mer honning.
3. Dersom røren er ganske flytende er det enkelt å få den ned i formene med en trakt, men du kan like gjerne bruke en skje. Konsistensen på is blir alltid best i ismaskin, og jeg anbefaler å bruke maskin hvis du har. Men siden denne røra er ganske frossen i utgangspunktet kan du også ha rett i isformer. Konsistensen blir ganske bra, også uten ismaskin. Sett formene i fryseboksen.
Dette er en supergod is, og et veldig godt alternativ til alt du finner i fryseren i butikken!
PRØV OGSÅ: Iskrem av frossen mango
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.