Tre godteoppskrifter til sukkerfri påske

Tre godteoppskrifter til sukkerfri påske

Desiree Andersen
Jente med stort hjerte og engasjement for trening, kosthold og andre positiviteter. Jobber som personligtrener, kostholdsveileder og online coach. Min filosofi er at det å leve sunt burde handle om å legge til noe positivt, ikke sette begrensninger og skape energityver. Har en datter med diabetes.
Publisert første gang: 01.03.16 | Sist redigert: 01.03.23

Det går an å unne seg noe godt i påsken, uten å spise masse sukker. Her får du tre enkle oppskrifter på sukkerfritt påskegodt.

Kvikk-lunsj, marsipankuler og praliner gjør seg godt i påskeferien. Særlig når det er hjemmelaget og uten sukker. Prøv gjerne en (eller flere) av disse oppskriftene hvis du har planer om en sukkerfri påske i år.

Annonse

NB! Selv om oppskriftene er uten tilsatt sukker, inneholder de fortsatt noe karbohydrater. Se oppgitt mengde til hver oppskrift.

PRØV OGSÅ: Bakt ostekake med skogsbær – og helt uten tilsatt sukker

1. Blodsukkersnill kvikk-lunsj

Karbohydrater: ca 4 gram per kjeks

Ingen påske uten kvikk lunsj vel? Disse sukkerfrie kjeksstavene er inspirert av vår tradisjonelle kvikk lunsj. Litt avhengig av hvilken type sukkerfrie sjokolade du dypper kjeksen i, havner du her på ca. 4 gram karbohydrater per kjeks.

Du trenger:

Kvikk Lunsj, en av tre godterioppskrifter for en sukkerfri påske
Blodsukkersnill Kvikk-lunsj, marsipankuler og praliner. Foto: Desiree Andersen

Gir ca. 48 staver

Annonse

2 egg
4 dl lettmelk
1,5 dl fullkorn hvetemel
1,5 dl sammalt hvete
4 ss Sukrin
Noen dråper vanilje essens
1 dl lettkokte havregryn
200 gram sukkerfri sjokolade

Slik gjør du:

1. Visp sammen egg og litt melk. Tilsett så det tørre og bland sammen resten av melken.

2. Røren skal stekes i vaffeljern til 8 godt stekte vafler.

3. Smelt sjokoladen over vannbad.

4. Del hver vaffel i seks staver. Dypp eller pensle disse i sjokolade.

5. Oppbevares kaldt i en lukken boks.

PRØV GJERNE: Oppskrift på langtidsstekt lammelår

2. Sukkerfri marsipan

Karbohydrater: 24 gram per 100 gram

Marsipan hører like mye til påsken som til julen. Disse kulene inneholder lite fett og kun 24 gram karbohydrater per 100 gram.

Du trenger:

Marsipankuler, en av tre godteoppskrifter til en sukkerfri påske
Marsipankuler. Foto: Desiree Andersen

100 gram fettredusert mandelmel
40 gram Sukrin
2 eggehviter
1-3 mandelessens
Topping mørk sjokolade, ca 20 gram

Slik gjør du:

1. Bland sukrin, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller sukrin ettersom hvor søtt du liker å ha det.

2. La deigen hvile i ca. 15 minutter. Del den deretter i 12 like biter og trill kuler.

3. Dypp marsipankulene i sjokoladen. Legg til avkjøling.

PRØV OGSÅ: Superenkle kjeks med sjokolade

3. Praliner med smak av sjokolade og lakris

Kaarbohydrater: 25 gram i hele oppskriften

Enklere enn dette får du ikke hjemmelaget konfekt! Liker du ikke kombinasjonen sjokolade og lakris kan du enkelt bytte ut lakrispulveret med bakekakao.

Du trenger:

100 gram sukkerfri sjokolade
1 ss kakao eller 2 ss lakrispulver
2 ss Cocosa eller annen olje
1 liten avokado (veldig moden)

Slik gjør du:

1. Mos avokadoen med stavmikser eller blender. Her er det viktig at det ikke er noen klumper. Tilsett smeltet cocosa og kakao/lakrispulver. Kjør sammen til en glatt masse.

2. Tilsett smeltet sjokolade og kjør dette sammen til massen er helt jevn. Sett det i kjøleskapet i 30 minutter. Rør gjerne litt underveis hvis du har tid.

3. Form det til små kuler og sett det inn i kjøleskapet i nye 30 minutter. Gi kulene en ny omgang rulling. Trykk dem godt sammen så de blir skikkelig kompakte!

4. Kulene kan godt rulles i kakao, lakrispulver eller bringebærpulver.

5. Oppbevares i kjøleskapet til de skal serveres.

PRØV OGSÅ: Sunnere påskegodt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: