Halloumibowl med grønnsaker og fullkornsris
Karbohydrater: 53 gram per porsjon,
Hvorav 6 gram fiber
Denne næringsrike halloumibowlen en skikkelig digg og mettende, og full av gode greier.
Du kan selvsagt bytte ut grønnsakene med andre ting du liker. Og du, hvis du ønsker så kan du fint bytte ut halloumien med fisk, kylling eller annet kjøtt.
PRØV OGSÅ: Grønn grateng med blomkål og kikerter
Ingredienser
2 porsjoner
100 g fullkornsris (tørr)
1 søtpotet
1 stykk gulrot
1 stk rødløk
500 g cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ts paprikakrydder
1 ts provencekrydder
salt + pepper
50 g fersk spinat
200 g halloumi
PRØV OGSÅ: Pastaform med sopp og aubergine
Fremgangsmåte
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Skrell søtpotet og del i små terninger. Del gulrot og løk i tynne skiver. Ha søtpotet, gulrot og løk i en ildfast form, og ringle over krydder og olje. Bak i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Vend inn spinaten når grønnsakene er møre, og la den falle sammen.
3. Del halloumi i tynne skiver og stek gyllent i en stekepanne.
4. Server ris, grønnsaker og halloumi i en skål.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.