Eplescones

Eplescones

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.12.24
Karbohydrater: 23 g per scones
Hvorav 3 g fiber

Eplescones er et supert alternativ til brødskiva, og er ekstra gode med ost.

De er snille med blodsukkeret og fulle av god næring. Egner seg godt både til frokost og som enkelt måltid på farten.

Annonse

PRØV OGSÅ: Frøknekkebrød med chia

Ingredienser

12 stk scones

4 dl havregryn
1 dl mandelmel
1 dl bokhvetemel
1 dl grovmalt
2 dl fint mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl sesamfrø

50 g smør
3 dl kulturmelk
ca 1 dl melk
3 epler

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

Annonse

2. Smelt smør, og rør kulturmelk og smør inn med det tørre. Juster med mer melk til du har en fast, men litt fuktig røre.

3. Skrell eplene og riv på et rivjern. Vend revet eple inn i deigen.

4. Fordel røra med skje på et brett og form ca 12 stk scones.

5. Bak i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlige eplemuffins

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: