Eplescones
Karbohydrater: 23 g per scones
Hvorav 3 g fiber
Eplescones er et supert alternativ til brødskiva, og er ekstra gode med ost.
De er snille med blodsukkeret og fulle av god næring. Egner seg godt både til frokost og som enkelt måltid på farten.
PRØV OGSÅ: Frøknekkebrød med chia
Ingredienser
12 stk scones
4 dl havregryn
1 dl mandelmel
1 dl bokhvetemel
1 dl grovmalt
2 dl fint mel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl sesamfrø
50 g smør
3 dl kulturmelk
ca 1 dl melk
3 epler
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
2. Smelt smør, og rør kulturmelk og smør inn med det tørre. Juster med mer melk til du har en fast, men litt fuktig røre.
3. Skrell eplene og riv på et rivjern. Vend revet eple inn i deigen.
4. Fordel røra med skje på et brett og form ca 12 stk scones.
5. Bak i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlige eplemuffins
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.