Blodsukkervennlige eplemuffins

Blodsukkervennlige eplemuffins

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.10.24
Karbohydrater per muffins: 26
Hvorav 4 g fiber

Disse muffinsene er laget uten raffinert sukker og mel. De er snille med blodsukkeret og fulle av god næring.

Egner seg godt både til frokost og som enkelt måltid på farten.

Annonse

TIPS: Epler kan byttes ut med blåbær eller bringebær for en annen variant.

PRØV OGSÅ: Mandelkjeks med havre og dadler

Ingredienser

10 stk muffins

2 bananer
3 egg
100 g smør
10 dadler (små)
3-4 dl surmelk (kefir eller syrna melk)

1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 ts kanel

Annonse

3 dl havregryn
2 dl bokhvetemel
3 dl mandelmel
2 epler

Fremgangsmåte

1. Smelt smør. Ha bananer, egg, dadler og surmelk i en bakebolle sammen med smøret. Kjør jevnt med en stavmikser.

2. Vend inn alle de tørre ingrediensene.

3. Skrell eplene og riv på et rivjern. Vend revet eple inn i deigen.

4. Fordel røra i 10 muffinsformer, gjerne på et muffinsbrett.

5. Bak i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter.

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fløteis med kirsebær

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: