Blodsukkervennlige eplemuffins
Karbohydrater per muffins: 26
Hvorav 4 g fiber
Disse muffinsene er laget uten raffinert sukker og mel. De er snille med blodsukkeret og fulle av god næring.
Egner seg godt både til frokost og som enkelt måltid på farten.
TIPS: Epler kan byttes ut med blåbær eller bringebær for en annen variant.
PRØV OGSÅ: Mandelkjeks med havre og dadler
Ingredienser
10 stk muffins
2 bananer
3 egg
100 g smør
10 dadler (små)
3-4 dl surmelk (kefir eller syrna melk)
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 ts kanel
3 dl havregryn
2 dl bokhvetemel
3 dl mandelmel
2 epler
Fremgangsmåte
1. Smelt smør. Ha bananer, egg, dadler og surmelk i en bakebolle sammen med smøret. Kjør jevnt med en stavmikser.
2. Vend inn alle de tørre ingrediensene.
3. Skrell eplene og riv på et rivjern. Vend revet eple inn i deigen.
4. Fordel røra i 10 muffinsformer, gjerne på et muffinsbrett.
5. Bak i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter.
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fløteis med kirsebær
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.