Hverdags-is med smak av brunost!
Karbohydrater: 6 gram per porsjon (uten garnityr)
Fiber: 0 gram per porsjon (uten garnityr)
I denne hverdags-isen basert på cottage cheese har jeg tilsatt litt brunost for en rund og karamellaktig smak – det kan virkelig anbefales!
Har du fått med deg trenden med å bruke cottage cheese til å lage alle mulige, deilige salte og søte retter?
Denne ferskosten er nemlig veldig allsidig med sin milde smak, og er dessuten både en mager og proteinrik kilde til kalsium. I denne isen har jeg tilsatt litt brunost for en rund og karamellaktig smak – det kan virkelig anbefales!
PRØV OGSÅ: Superenkel yoghurtis med jordbær
Ingredienser
Til 4 porsjoner is trenger du:
1 boks cottage cheese (400 gram)
4 dl valgfri melk, jeg brukte usøtet soyadrikk
Søtning tilsvarende 4 ss sukker
40 gram brunost
Friske bær eller annen topping etter ønske
Fremgangsmåte
1. Varm melken og smelt brunosten oppi. Sett til side og la den avkjøles litt.
2. Ha brunostmelken, søtning og cottage cheese i en blender og la den gå helt til blandingen er helt glatt – altså ikke noe kornete i kosistensen.
3. Dersom du bruker iskremmaskin: hell blandingen i maskinen og kjør til isen har ca. softis-konsistens.
4. Dersom du ikke har iskremmaskin, kan du helle blandingen over i en boks og sette den fryseren. OBS: rør godt og skrap ned fra sidene av boksen hvert 20-30 min i 2-3 timer før du serverer. Frysetid vil avhenge av hvor stor boks du fryser isen i.
5. Fordel i dessertskåler, topp med det du liker og nyt!
PRØV OGSÅ: Frisk sitronpudding servert i sitronskall
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.