Knasende granola med kanel, nøtter og tørket frukt

Knasende granola med kanel, nøtter og tørket frukt

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 21.04.24
Karbohydrater per 100 gram ferdig stekt granola: 50 gram
Fiber per 100 gram ferdig stekt granola: 11 gram

Med hjemmelaget knasende granola får du full oversikt over innholdet, og du kan derfor tilpasse oppskriften etter egne preferanser.

Mange av granolavariantene i butikken er proppet med sukker og nødvendige ingredienser, og de som ikke er det mangler gjerne tilstrekkelig med smakstilsetninger i form av nøtter og frukt. Derfor foretrekker jeg å lage min egen – det er nemlig ingenting som smaker bedre som topping på gresk yoghurt eller på kjøleskapsgrøten enn hjemmelaget granola!

Annonse

PRØV OGSÅ: Scones med havre, Biola & valnøtter

Ingredienser

Til en stor beholder, f.eks. et stort norgesglass trenger du:

50 gram fibersirup (f.eks. Sukrinsirup)
50 gram smeltet smør eller smaksnøytral olje
2 ts kanel
1 ts flaksalt
2 dl eple- eller appelsinjuice
50 gram rosiner
50 gram tørkede tranebær
50 gram kokosmasse
100 gram mandler, hakket
50 gram valnøttkjerner, hakket
400 gram havregryn, lettkokt

PRØV OGSÅ: Tilslørte bondepiker i frokostversjon

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 120 grader, varmluft.
  2. Visp sammen sirup, smeltet smør/olje, kanel, salt og eplejuice i en bolle.
  3. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle og tilsett væsken.
  4. Vend alt sammen med en sleiv og bruk gjerne hendene til å «klemme» væsken godt inn. Jeg liker når jeg etterlater litt klumper i blandingen, slik at det blir en smuldre-konsistens på granolaen.
  5. Stek granolaen i 45-60 minutter. Vend på granolaen et par ganger i løpet av steketiden, slik at alt blir sprøtt og like godt stekt.

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: