Scones med havre, Biola & valnøtter

Scones med havre, Biola & valnøtter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.02.24
Karbohydrater per scone: ca 35 g
Hvorav 7 g fiber

Scones med havre er perfekt helgefrokost når du har lyst på noe nybakt, men ikke orker å vente på heving.

Disse smaker nydelig med ost, og er perfekt å fryse ned. Du kan gjerne tilsette andre typer nøtter og frø etter ønske. Det funker også fint å tilsette revet gulrot.

Annonse

LES OGSÅ: Havrebrød med frø

Ingredienser

8 scones

4 dl havregryn, malt til mel
2 sammalt spelt
2 dl fin spelt
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
½ dl solsikkekjerner
1/3 dl linfrø
1/2 dl finhakkede valnøtter
2-3 dl Biola naturell (evt yoghurt)
3 ss smør, smeltet
2 ss honning
2 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Ha havregryn i en food-prosessor, eller bruk en stavmikser og kjør til mel.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Annonse

Smelt smør, og vend inn honning og Biola. Vend den våte massen med det tørre. Juster med mer Biola (eller evt litt melk) eller mel til du har en fast deig som kan formes med hendene.

Form ca 8 scones på en bakeplate. Ringle over sesamfrø.

Bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist og nyt.  

LES OGSÅ: Grytebrød med frø og havre

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: