Jackfruit-curry med søtpotet og gul ris

Jackfruit-curry med søtpotet og gul ris

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 27.11.22
Karbohydrater per porsjon (inkl. ris): 65 gram
Fiber per porsjon: 13 gram

Da jeg var på Sri Lanka for noen år siden, spiste jeg mange ulike typer curry, deriblant curry med jackfruit for aller første gang.

Jackfruit er et vegansk alternativ som ikke smaker mye i seg selv, men som har evne til å trekke til seg smakene i en saus, samt minner litt om pulled pork i utseende og konsistens når den rives. Nå får man tak i hermetisert jackfruit på flere og flere matbutikker, så det er tydelig at det er en gryende interesse for den allsidige frukten.

Annonse

Denne curry-gryten passer perfekt nå som temperaturen ute faller og man ønsker noe deilig comfort food til middag – den er rett og slett smakfull fargefest!

PRØV OGSÅ: Hønsesuppe med byggryn

Til 4 porsjoner trenger du:

2 bokser jackfruit (i vann, ikke sirup)
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 boks hakkede tomater
1 stor ss (50 gram) tomatpuré
400 gram søtpotet (i små terninger)
100 gram grønnkål, grovhakket
2 ss matolje
1 gul løk (100 gram)
2 hvitløksfedd
2 ts revet, fersk ingefær
3 dl vann
2 ts garam masala
2 ts karripulver
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 ts salt
½ ts korianderpulver
En god skvis sitron
200 gram ris
½ ts gurkemeie
Frisk koriander
Fyldig, naturell yoghurt eller creme fraiche

Foto: Andrea Jensen Moth

Slik gjør du:

1) Kutt opp grønnsakene, hell væsken av jackfruiten og riv fruktbitene med hendene (se bilde).
2) Surr løk, hvitløk, ingefær og de tørre krydderne i oljen i et par minutter og ha deretter i søtpotetterningene, grønnkål, hakkede tomater, tomatpuré og vann.
3) Kok opp under lokk, og la det putre helt til søtpotetterningene er møre
4) Kok ris som anvist, men tilsett i tillegg litt gurkemeie dersom ønskelig.
5) Ha oppi jackfruit og kokosmelk, og la gryta trekke på lav til medium varme (ikke koke).
6) Smak til med salt og sitron før servering. Server med ris, yoghurt og frisk koriander.

PRØV OGSÅ: Lakseform med tomatpesto

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: