Lakseform med tomatpesto

Lakseform med tomatpesto

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.10.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 33 gram
Fiber: 7 gram

Denne retten er en perfekt hverdagsmiddag som er både næringsrik og lett å lage.

Lakseform med tomatpesto er en middagsrett som lager seg selv i ovnen. Hvor mye karbohydrater retten får per porsjon, avhenger av hva du foretrekker å servere den med. Jeg liker aller best å servere denne med salat og quinoa som denne oppskriften tar utgangspunkt i, men det fungerer også helt topp med fullkornsris, pasta eller med kun en grønn salat ved siden av.

Annonse

PRØV OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker

Ingredienser

1 porsjon

1 laksefilet a 125 g
1 ss rød pesto
½ søtpotet
15 stykk cherrytomater
½ squash
1 ss olivenolje
salt + pepper
salat og quinoa til servering (etter ønske)

PRØV OGSÅ: Torskecurry i form

Lakseform med tomatpesto
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet og squash i mellomstore biter, og plasser i en ildfast form sammen med laks og cherrytomater.

Annonse

2. Smør pesto over laksen, og ringle olje og krydder over grønnsakene.

3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene og fisken er gjennomstekt.

4. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Tunfiskburgere med sennepsdressing

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: